Anemična igra i minimalna pobeda Srbije

|   Sport
Selektor reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković večeras je, zbog brojnih otkaza, izveo tim koji nikada nije igrao zajedno, a teško da će više i igrati. Njegovi izabanici nisu pokazali previše i uprkos tome što su imali igača više od 53. minuta u drugom poluvremenu - nisu stvorili nijednu šansu za gol. Na kraju je presudio kvalitet Mitrovića, koji je svih 90 minuta bio najborbeniji, trčao je od jednog do drugog šesnaesterca i još jednom je potvrdio visoku klasu. Uprkos igri koja se neće pamtiti, pobeda protiv Paragvaja dosta će značiti našim fudbalerima na psihološkom planu uoči utakmice u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope koju u ponedeljak igraju u Litvaniji.
Foto: Fudbalski savez Srbije

 

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Kruševcu u prijateljskoj utakmici selekciju Paragvaja sa 1:0 (0:0), a strelac jedinog gola bio je Aleksandar Mitrović u 90. minutu.

Centarfor našeg tima iskoristio je odličan centaršut Milana Rodića i između dvojice odbrambenih igrača Paragvaja uspeo je da neodbranjivo šutira glavom. Bio je to njegov 29. gol za nacionalnu selekciju u 52. utakmici.

Selektor reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković večeras je, zbog brojnih otkaza, izveo tim koji nikada nije igrao zajedno, a teško da će više i igrati. Njegovi izabanici nisu pokazali previše i uprkos tome što su imali igača više od 53. minuta u drugom poluvremenu - nisu stvorili nijednu šansu za gol.

Fudbaleri Srbije su u prvom poluvremenu imali periode solidne igre, ali ni tada nije bilo dobre završnice i jedinu pravu priliku za gol imao je Adem Ljajić, kada je dobro šutirao, ali je pogodio prečku.

U drugih 45 minuta ljubitelji fudbala u Kruševcu gledali su loš fudbal. Naš tim je imao inicijativu, pogotovo kada je ostao sa igračem više, ali su Paragvajci bez većih problema sprečavali sve pokušaje srpskih fudbalera da organizuju dobre napade.

Na kraju je presudio kvalitet Mitrovića, koji je svih 90 minuta bio najborbeniji, trčao je od jednog do drugog šesnaesterca i još jednom je potvrdio visoku klasu.

Uprkos igri koja se neće pamtiti, pobeda protiv Paragvaja dosta će značiti našim fudbalerima na psihološkom planu uoči utakmice u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope koju u ponedeljak igraju u Litvaniji.

 

 

Srbija – Paragvaj 1:0
Strelci: A. Mitrović 90. minut
Stadion: Mladost u Kruševcu
Sudija: Nejc Kajtazović (Slovenija)
Žuti kartoni: Maksimović, Gaćinović (Srbija), Gomez, Viljasanti, Gonzales, Alonso, Almiron (Paragvaj). Crveni karton: Almiron (Paragvaj) 53.

Srbija: Rajković (od 88. Rockov), Miletić (od 46. Gobeljić), S. Mitrović, Kolarov (od 66. Milunović), Mladenović (od 66. Rodić), Maksimović (od 66. Gudelj), Milivojević (od 46. Lukić), Radonjić, Ljajić, Gaćinović, A. Mitrović.

Paragvaj: Fernandez, Rohas, Gomez, Alonso, Riveros, Paredes (od 59. Espinoza), Horhe, Viljasanti, Almiron, Sanabrija (od 71. Leskano), Gonzales (od 84. Sančez).