Apel građanima

|   Info
Ekipa Zavoda za biocide, koja je radila na na suzbijanju komaraca u naselju Braća Jerković fizički je napadnuta, saopštio je Zavod.
Foto: Zavod za biocide i medicinsku ekologiju

Izvor: FoNet

Ekipa Zavoda za biocide, koja je radila na na suzbijanju komaraca u naselju Braća Jerković, na zahtev građana i sa mapom lokaliteta na kojima je detektovan virus groznice Zapadnog Nila, 6. septembra fizički je napadnuta, saopštio je Zavod.

Radnici zavoda su dobili plan rada sa mapom lokliteta na kojima je detektovan virus groznice Zapadnog Nila. Ekipa je radila na ovoj teritoriji jer su građani zvali Zavod za biocide i apelovali da se komarci suzbijaju u ovom delu grada. Dok su radili svoj posao, jedno vozilo ih je presretalo zaustavljajući se ispred njih u više navrata,
kaže se u saopštenju.

Na mesto incidenta pozvana je i policija, a radnici zavoda su uradili posao, ali ne u potpunosti kako je nalagao raspored rada.

Iste večeri u parku Bele vode na teritoriji opštine Čukarica građani su ometali rad uređaja za termalno zamagljivanje prilikom rada na terenu.

Ovakvi događaji su učestali u poslednje vreme, a sličan se dogodio u naselju Kotež.

Period rada ekipa Zavoda za biocide je od 18 do 22 časa i poklapa se sa vremenom najveće aktivnosti komaraca kada je dejstvo preparata na odrasle forme komaraca najefikasnije.

Ekipe zavoda za bicide i medicinsku ekologiju pojačale su tretmane uređajima sa zemlje na teritoriji grada Beograda radi pojave komaraca zaraženih virusom groznice Zapadnog Nila kao i zbog obolelih građana od ovog virusa.

Apelujemo na građane da ne ometaju rad ekipa Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju jer one samo rade odgovorno svoj posao koji je u interesu svih.

Njihov osnovni cilj je da se spreči da dođe do zaraze ovim opasnim virusom i svako ometanje njihovog rada znači samo štetu čije su posledice nesagledive, navodi u saopštenju Zavod za biocide i medicinsku ekologiju, prenosi beoinfo.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar