Baza niškog odreda Žandarmerije otvorena u Aleksincu

|   Info
Nakon 18 godina postojanja i rada pripadnici niškog odreda Žandarmerije dobili su novi smeštaj. Njihova baza preseljena je u aleksinačku kasarnu Deligrad. Svečanom otvaranju prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, a tom prilikom izvedena je taktičko-pokazna vežba, u okviru koje su žandarmi predstavili svoje veštine i sposobnosti.

Nova baza niškog odreda Žandarmerije u Aleksincu nalazi se na površini od 17 hektara i do sada je rekonstruisano oko 4300 kvadrata prostora koji će toj jedinici biti na raspolaganju. Pored dela za smeštaj i komande, uređen je i jedan deo logistike, ambulante i restorani. Komandant srpske Žandarmerije Dejan Luković istakao je da je ponosan što je niški odred posle 18 godina dobio svoju bazu. On je dodao da taj odred godinama unazad dokazuje odanost svojim građanima i Republici Srbiji. 

Nebojša Stefanović koji je prisustvovao otvaranju istakao je da je ovo jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u prethodnih nekoliko godina koji je finansiralo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Luković je istakao da će baza u Aleksincu nakon završetka treće poslednje faze kapitalnog projekta sledeće godine u potpunosti biti prilagođeni nameni, zadacima i potrebama jedinice.