Besplatni internet u vagonima Srbija voza

|   Infotehno
Telekom Srbija potpisao je danas sa Železnicama Srbije pismo o namerama, kojim se predviđa obezbeđivanje besplatnog interneta u vagonima Srbija voza, kao i projekat razvoja mobilne aplikacije namenjene krajnjim korisnicima, za kupovinu karata za železnički prevoz putnika, saopštilo je Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture.
Foto: FoNet/Ministarstvo saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture

 

Izvor: FoNet

Predviđen je i projekat postavljanja baznih stanica na železničke stubove na trasama kojima se obavlja železnički saobraćaj, kao i obezbeđivanja Wi-Fi signala za pristup internetu na železničkim stanicama na teritoriji Republike Srbije, a u cilju obezbeđivanja mobilnog signala i interneta.

Resorni ministar Tomislav Momirović, koji je prisustvovao potpisivanju, rekao je da je modernizacija srpskih železnica jedan od glavnih prioriteta u radu Vlade i da toj vrsti prevoza mora da se vrati poverenje putnika.

Generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić je istakao da je jedno od strateških opredeljenja te kompanije da bude nosilac digitalizacije čitavog društva i privrede, a potpisani dokument je jedan korak ka ostvarenju tog cilja.

Generalni direktor Srbija voza Jugoslav Jović rekao je da se saradnjom sa Telekomom želi postići besprekorna veza u vozovima, kao i da se zajednički razvije aplikacija za prodaju karata, kako bi one mogle da se kupe od kuće ili u pokretu, kao što se to radi širom Evrope i sveta.

 

Foto: FoNet/Ministarstvo saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture