Bez novih ukrasa za Novu godinu

|   Info
Novih ukrasa za novogodišnju dekoraciju grada Niša, nažalost, ove godine ih neće biti, kaže Predrag Nikolić iz JKP „Parking sevis“ zadužen za prazničnu dekoraciju grada. On dodaje da je nezavisna Komisija za javnu nabavku sastavljena od ljudu iz Parking servisa i iz grada, nakon analize postupke javne nabavke odlučila da taj postupak obustavi.
Foto: KCN, Ružica Simonović

 

Izvor : Niške Vesti

„I pred toga što ove godine neće biti novih ukrasa, moram da istaknem da je tokom 2015. i 2016.godine, nakon punih 15 godina, grad izdvojio značakna sredstva za nabavku novih ukrasa koji se sada nalaze na udarnim lokacijama u gradu“.

Inače, za nabavku  novih ukrsa bilo je predviđeno 7 miliona i 330 hiljada dinara iz budđeta grada Niša, ali će taj novac sada biti preusmeren tamo gde je potrebniji.

Novogodišnje ukrašavanje grada Niša počelo je 26.novembra ili u poslednjoj nedelji ovog meseca što je uobičajen postupak. Ove godine će biti i nekih novina.

„Ove godine ćemo na inicijativu gradske opštie Medijana, a u saradnji sa Sabornim crkvom, ukrasiti i park koji se nalazi preko puta ovog pravoslavnog hrama“, objašnjava Predrag Nikolić. „U parku će se nalaziti „Božićno selo“ koje će biti otvoreno od 6. do 13.januara. Mada inicijalnim planom nije bilo predviđeno, ukrasićemo i prostor kod Lutkarskog pozorišta što je, takođe, novina. Prostor ukrašavamo u dogovoru sa Lutkarskim pozorištem što će posebno uveselitu najmlađe sugrađane“.

Prema rečima Predraga Nikolića, sutra će se raditi na ukrašavanju prostora između Kalče i Kazandžojskog sokačeta.

„Na tom prostoru počinje i Novogodišnnji sajam u organizaciji TON-a. Prostor ćemo oplemeniti dodatnom novogodišnjom dekoracijom kako bi mališani i ostali učesnici sajma i kreativnih radionica u novogodišnjoj atmosferi dočekati novogodišnje praznike“. Naglašava Nikolić.

Nikolić dodaje da ukrašavanje grada ide planiranim tempom i da je do sada postavljeno 95 odsto ukrasa. Ukrašena je Tvđava, Tvrđavski most, Gardska kuća, Trg kralja Milana, Obrenovićeva ulica, Narodno pozorište, ulica Milojka Lešjanina, Opština u Nikole Pašića. Plava zona je dobila nobogodišnje lice na radost građana i turista.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar