Brnabić: Srbija budućnost vidi pre svega u oblastima tehnologije, inovacija i veštačke inteligencije

|   Info
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić zahvalila je administratorki Američke agencije za međunardodni razvoj (USAID) Samanti Pauer na pomoći te agencije od 2001. godine, koja je omogućila zanačajne reforme u srpskom društvu i privredi, saopšteno je danas iz kabineta premijerke.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet

Brnabić je naglasila da Srbija budućnost vidi pre svega u oblastima tehnologije, inovacija i veštačke inteligencije, jer su te oblasti ključne za održiv razvoj i stabilnu ekonomiju i mogu činiti značajan udeo u rastu bruto domaćeg proizvoda.

Premijerka je naglasila da Vlada izuzetno ceni konkretne rezultate postignute kroz saradnju sa USAID, kao i da posebno vrednuje spremnost te agencije da doprinese daljoj transformaciji u oblastima informacionih tehnologija i energetske efikasnosti.

Premijerka je istakla da je Srbija čvrsto opredeljena za unapređenje saradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) vođena sve većim prilivom investicija američkih kompanija, rastućom trgovinskom razmenom roba i usluga i tradicionalno značajnom finansijskom podrškom kroz različite programe razvojne pomoći.

Sjedinjene Države su, kako je istakla, najveći partner Srbije u izvozu usluga.

Pauer je istakla spremnost USAID da nastavi sa uspešnom saradnjom koju ostvaruje sa Srbijom, kao i da pozitivno ocenjuje dosadašnje rezultate koji su postignuti angažmanom ove agencije, dodje se u sopštenju. (kraj) dar/kt 10:40

 

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.