Dobrijević: Internet je postao osnovno ljudsko pravo

|   Infotehno
Internet je postao osnovno ljudsko pravo i bez veze sa informacijama koje pruža dobra konekcija nemoguće je obaviti većinu važnih stvari, poručio je danas državni sekretar Ministarstva informisanja i telekomunikacija Milan Dobrijević na obeležavanju Dana internet domena Srbije.
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet

Na skupu u organizaciji Fondacija Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS), Dobrijević je rekao da Ministarstvo nesebično učestvuje u razvoju i digitalizaciji jer to smatra izuzetno važnim.

Direktor RNIDS Dejan Đukić rekao je da je pre 15 godina počela internet revolucija u Srbiji, podsetivši da je registracije .RS domena počela 10. marta 2008. godine.

Đukić je ukazao da je digitalizacija baza podatka, razmene dokumenata, transankcija sa bankama i arhiviranje dokumenata postala naša svakodnevnica.

Moderno doba zahteva kreativnost kao odgovor na različite poslovne izazove i digitalnu transformaciju biznisa, rekao je Đukić.

Britanski stručnjak teorije kreativnosti Dejv Birs je na uvodnom predavanju rekao da je godinama unazad važno da se u procesu kupovine maksimalno olakša iskustvo kupca.

Sve što izaziva dodatni napor mora da bude potpuno otklonjeno da bi kupci bez ikakvih mentalnih prepreka pristupili internet kupovini. Jako je važno uskladiti potrebe prodavca i kupca jer su u ovom procesu jednako bitni, poručio je Bris.

 

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.