Dobro je počelo: Vaterpolisti pobedili Australiju, meč obeležilo nevreme

|   Sport
Iako nisu na najbolji način počeli utakmicu, srpski vaterpolisti uspeli su da podignu nivo svoje igre, preokrenu i na kraju sasvim zasluženo slave. Meč je obeležio i prekid od 45 minuta zbog jakog nevremena koje je pogodilo prestonicu Srbije. U drugom kolu završnog turnira Svetske lige selekcija Srbije igra sa Hrvatskom, koja je u svojoj prvoj utakmici bila više nego ubedljiva protiv Kazahstana rezultatom 20:4. Meč se igra u sredu od 21 sat.
Foto: Fonet

 

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedom je počela takmičenje na završnom turniru Svetske lige. Na utakmici u Beogradu srpski vaterpolisti pobedili su Australiju sa 12:8.

Meč je obeležio i prekid od 45 minuta zbog jakog nevremena koje je pogodilo prestonicu Srbije. Iako nisu na najbolji način počeli utakmicu, srpski vaterpolisti uspeli su da podignu nivo svoje igre, preokrenu i na kraju sasvim zasluženo slave.

Početak je obeležila borbena igra Australije, koja je uspela da stekne prednost od 3:0. U tim momentima naši reprezentativci delovali su pomalo dekoncentrisano, ali su brzo uspeli da se "probude" i pokažu stil igre na kakav smo od njih i navikli. Prednost rivala je smanjena na samo jedan gol zaostatka, ali je nalet našeg tima zaustavilo jako nevreme. Nakon dileme hoće li utakmica biti odložena za sutra, usledio je nastavak u kojem su srpski vaterpolisti pokazali svoj pun kapacitet.

Snažna odbrana i efikasan napad lomili su svaku nadu Australijanaca da bi na bazenu Tašmajdan mogli do pobede. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 7:5 za Srbiju, a u trećoj četvrtini je prednost zadržana i pored velike borbenosti protivničke ekipe. U poslednjoj deonici postignut je samo jedan gol i to za srpski tim.

U drugom kolu završnog turnira Svetske lige selekcija Srbije igra sa Hrvatskom, koja je u svojoj prvoj utakmici bila više nego ubedljiva protiv Kazahstana rezultatom 20:4. Meč se igra u sredu od 21 sat.

Najveće izneđenje prvog dana turnira na bazenu Tašmajdan priredila je Kanada, koja je sa 10:9 pobedila Mađarsku.

 

Srbija - Australija 12:8
(4:5, 3:0, 4:3, 1:0)

Srbija: Pijetlović, Mandić 1, Rašović 1, Ranđelović, Ćuk 1, Pijetlović, Vico 1, Aleksić, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 3, S. Mitrović 2, B. Mitrović.

Australija: Denerli, Kembel 1, Ford 1, Kajes, Pauer 2, Lahlan 1, Rouč, Janger 1, Bruks, Put, Hauden 2, Edvards, Hrisantos.

 

 

Foto: Fonet