Dodik: Lakše sa istinom

|   Info
Novizabrani član Predsedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik pozvao je Bošnjake i međunarodnu zajednicu da delegiraju ljude u komisiju koja će izraditi novi izveštaj o Srebrenici i istakao da je spreman da prihvati takav izveštaj jer "ćemo s istinom lakše živeti".
Foto: Fonet

 

Izvor: FoNet

On je rekao da sa dobro zna da će morati da položi zakletvu i da je za njega tekst te zakletve benigan.

Dodik je najavio da će na prvoj sednici Predsedništva BiH predložiti da se raspravlja o izmenama Poslovnika o radu Predsedništva BiH.

On je pozvao Bošnjake i predstavnike međunarodne zajednice da daju najbolje ljude u komisiju koja će napraviti tačan izveštaj o Srebrenici.

"Pozivam Bošnjake da daju svoje najbolje ljude i da sednu s međunarodnim ekspertima. S istinom ćemo lakše živeti. Ako bude takav odbor, ja sam spreman da prihvatim takav izveštaj, a ne da prihvatim ono što Valetin Incko priča po Savetu bezbednosti UN", rekao je Dodik.

On je rekao da BiH napokon treba da se odredi da li je suverena zemlja ili nije dodajući da treba ukinuti mnoge stvari.

Dodik je rekao da ne spori BiH u okvirima Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"540 odluka su doneli visoki predstavnici. To je više nego što je donela Parlamentarna skupština BiH. Oni su napravili sistem koji ne valja. Mi ćemo morati nešto uraditi", rekao je Dodik.

Dodik je rekao i da je potrebno povećati plate zaposlenih u BiH navodeći da još ne zna da li će se to uraditi na način da se PDV poveća na 19 odsto.

Kritikovao je i monetarnu politiku BiH jer, kako je rekao, sve zemlje se mogu zaduživati kod svojih centralnih banaka sem BiH koja se zadužuje kod komercijalnih banaka po nepovoljnim uslovima.

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.