Đoković za Vimbldon trenira u Beogradu, pred London ima najviše ambicije

|   Sport
Nadam se da ću doći do kraja, ali jedno su očekivanja, a drugo realnost. Trudim se da se što bolje pripremim za travnati teren", rekao je Đoković i podsetio da u Srbiji i Beogradu takvi tereni ne postoje i zato trenira na betonu.
Foto: Fonet

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da je zdrav, motivisan i da igra na vrlo visokom nivou, ali je najavio da pre Vimbldona neće igrati nijedan zvanični turnir.

Đoković je novinarima, posle treninga na terenima Teniske akademije "Tipsarević", rekao da u London odlazi nešto ranije gde će se pripremati desetak dana pre Otvorenog prvenstva i da ga očekuju dva egzibiciona meča.

Prema njegovim rečima, za Vimbldon uvek ima najviša očekivanja, posebno ove godine kada je branilac titule.

"Nadam se da ću doći do kraja, ali jedno su očekivanja, a drugo realnost. Trudim se da se što bolje pripremim za travnati teren", rekao je Đoković i podsetio da u Srbiji i Beogradu takvi tereni ne postoje i zato trenira na betonu.

Đoković je rekao da ima dosta mladih tenisera koji mogu da naprave iznenađenje, ali pošto turnir traje dve nedelje i igra se za tri  dobijena seta, veruje da su trojica najboljih na listi - Rafael Nadal, Rodžer Federer i on, najveći favoriti za osvajanje turnira.

Đoković je izrazio nadu da će se tenis u Srbiji sistemski urediti, a ne da sve zavisi od pojedinačnih inicijativa.

"Da bi negovali tenis i radovali se dugogodišnjim konstantnim uspesima, sistemski je potrebno urediti stvari, uspostaviti novu strategiju i viziju tenisa na državnom nivou", rekao je Đoković.

On je najavio inicijativu nekoliko igrača da razgovaraju sa Teniskim savezom i državnim vrhom o toj temi.

Đoković je čestitao mlađoj generaciji tenisera – Laslu Đereu, Filipu Krajinoviću, Dušanu Lajoviću, Miomiru Kecmanoviću, na uspesima, podsećajući da se na ovogodišnjem Rolan Garosu dogodilo da četiri srpska igrača dođu do trećeg kola.

Kada je reč o svetskim teniserima, Đoković smatra da je Aleksandar Zverev lider nove generacije, a Stefanos Cicipas odmah iza njega. Na pitanje o Niku Kirjosu i stavu prema njemu, Đoković ističe kako on misli dam u suštini, Kirjos nije loš momak, ali da želi da privuče pažnju.

"Poštujem svakoga, nemam problem sa njegovim ponašanjem, da li mi ukazuje neko poštovanje, u odnosu na stavove nekih drugih prema meni, ne", odgovorio je Đoković.

On je ocenio da je sjajna vest što se Endi Marej vraća na teren.

Đoković se našalio kako mu Janko Tipsarević dozvoljava da besplatno koristi terene njegove teniske akademije, a da se on zauzvrat slika, daje autograme i reklamira Janka.