Evo kako posluju firme nakon Korone u Srbiji

|   Život
Posle završetka vanrednog stanja usled Korona virusa koji je pogodio čitav svet, mnoge firme su se suočile ili se trenutno suočavaju sa ozbiljnim preokretom i neizbežnim finansijskim gubicima. Kakva je situacija sa preduzećima u Srbiji i kako trenutno posluju kompanije, ali i kakva je njihova budućnost, objasnio je izvršni direktor Foruma za odgovorno poslovanje, Neven Marinović.

Korona je uticala da prihvatimo nove načine komunikacije i da pređemo na elektronski način rada, pa je tako u ovoj krizi dobila upotrebnu vrednost i kod onih kojima su bliži tradicionalni načini komunikacije i rada. Mnogi procesi se sada odvijaju u potpunosti elektronski u svim oblastima – tvrdi Neven Marinović, izvršni direktor Foruma za odgovorno poslovanje i direktor Smart Kolektiva.

Mala i mikro preduzeća koja su „dobila bitku sa Koronom“, bila su ona koja su sve vreme bila okrenuta ka prodaji onih namirnica koje su od živonog značaja, tvrdi Marinović.

Ono što još Marinović savetuje je da se okrenemo lokalnoj digitalizaciji, proizvođačima, proizvodima, brendovima i resursima, što znači – da online kupujemo domaće.

Ono što zaključujemo iz ovog kratkog razgovora, je to da – hteli mi to ili ne, svi ćemo uskoro morati da pređemo na online poslovanje, ali će to biti dobro zbog domaće (lokalne) proizvodnje.