Evropska nedelja mobilnosti u GO Zemun

|   Život
Promocijom Evropske nedelje mobilnosti 16. septembra na Zemunskom keju započeće manifestacija, čiji je osnivač i pokrovitelj Evropska komisija.
Foto: Gradska opština Zemun - promo

 

Ovogodišnja tema je bolja povezanost, pod sloganom ''Krećimo se kvalitetnije'', poručuju iz Gradske opštine Zemun.

Marednog dana, 17. septembra, u Galeriji Kancelarije za mlade Gradske opštine Zemun u Kosovskoj 9 biće izloženi dečiji radovi.

18. septembra će biti održana škola veslanja u saradnji sa Veslačkim klubom ''Galeb''.

Za naredni dan planirano je izvođenje predstave ''Pažljivko'' u OŠ ''Stanko Marić'' u Ugrinovcima, a od 16 časova na Zemunskom keju kod restorana ''Venecija'' promocija biciklističkih staza i električnih trotineta.

Pešačka tura Zemunskim kejom planirana je za 20. septembar od 10 časova, bezbednost u saobraćaju na poligonu OŠ ''Lazar Savatić'' i pozorišna predstava ''Pažljivko'' u OŠ ''Branko Radičević''.

U sklopu manifestacije narednog dana, 21. septembra biće održan javni čas o smanjenju zagađenja vazduha na Zemunskom keju.

Za kraj manifestacije, koja se organizuje u više od 3.000 gradova iz 50 zemalja sveta, rezervisana je promocija urbanih džepova.

Cilj aktivnosti koje se sprovode  tokom manifestacije Evropska nedelja mobilnosti je stvaranje navike korišćenja  javnog prevoza i alternativnih prevoznih sredstava i smanjenje upotrebe fosilnih goriva u gradovima, kako bi se unapredio kvalitet životne sredine u urbanim centrima.