Fudbaler srpskog porekla pred pisanjem istorije

|   Sport
U slučaju da Krkić prihvati ponudu postaće tek treći fudbaler koji je igrao u svim ligama petica - engleskoj Premijer ligi, španskoj Primeri, italijanskoj Seriji A, nemačkoj Bundesligi i francuskoj Ligi 1.
Foto: pixabay.com

Španski fudbaler Bojan Krkić mogao bi da ispiše istoriju fudbala tako što će postati tek treći igrač koji će nastupati u svim ligama petice. Nekadašnji fudbaler Barselone od 1. januara će postati slobodan igrač. Trenutno nastupa u MLS-u, član je Montreala, a već je poznato da saradnja neće biti obnovljena.

Kako navode francuski mediji Krkić se nalazi na mesti Sent Etjena, koji je veoma zaiteresovan za njegove usluge. U slučaju da Krkić pojača ovaj klub postaće tek treći fudbaler koji je igrao u svim ligama petica - engleskoj Premijer ligi, španskoj Primeri, italijanskoj Seriji A, nemačkoj Bundesligi i francuskoj Ligi 1.

To su do sada uspeli da urade samo rumunski napadač Florin Radučoj i danski vezista Kristijan Poulsen. 

Podsetimo, Krkić je kada su najjače lige u pitanju igrao za Barselonu, potom je u Seriji A nastupao za Romu i Milan, u engleskoj je nosio dres Stouka, nemačkoj Majnca. Takođe, bio je i član Ajaksa.