Fenomenalni Mitrović ostavio Srbiju u igri

|   Sport
Gogleter srpskog tima upisao je nova dva gola na svoj konto, stigao do brojke 33, i time napravio dodatni korak ka liderskom mestu na listi najboljih strelaca reprezentacije svih vremena.
Foto: Fonet


Fudbalska reprezentacija Srbije upisla je četvrtu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. “Orlovi” su savladali selekciju Luksemburga rezultatom 3:2, u meču sedmog kola grupne faze.
Ovaj meč protekao je u znaku našeg najboljeg golegetera Aleksandra Mitorivća, ali i novim propusta u odbrani. Gogleter srpskog tima upisao je nova dva gola na svoj konto, stigao do brojke 33, i time napravio dodatni korak ka liderskom mestu na listi najboljih strelaca reprezentacije svih vremena. Mitović je mrežu rivala podogio u 11. i 43. minutu, dok je treći gol za našu selekciju postigao Radonjić u 70. minutu,
Sto se tiče odbrane, zabrinjava podatak da je i na sedmom meču u ovim kvalifikacijama naša defanziva kapitulirala. Luksemburg uz dva pogotka imao i pogođenu stativu.

Još jedan nepovoljna stvar za našu selekciju jeste ubedljiva pobeda Portugalije nad Litvanijom rezultatom 6:0 I time zadržao drugo mesto sa boddom prednosti u odnusu na našu selekciju.
Situacija je jasna, za odlazak na Evropsko prvenstvo Srbije će u poslednjem kolu kvalifikacija morati da savlada lidera Ukrajinu u nedeljnom meču u Beogradu i da se nada kiksu Portugalije koja gostuje Luksemburgu.