Počela izborna skupština Srpske napredne stranke

|   Info
Izborna skupština Srpske napredne stranke (SNS), na kojoj će biti usvojen Izveštaj o radu SNS, programska načela stranke i izabrano rukovodstvo, počela je danas u Hali sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu, preneo je RTS.
Foto: sns_srbija Instagram

 

Izvor: FoNet, RTS

Skupštinom predsedava lider SNS Aleksandar Vučić, koji članovima stranke predstavlja izveštaj o radu, a na početku obraćanja rekao je da će pokušati da realno sumira rezultate koji su postignuti i ukaže na probleme sa kojima se stranka suočavala.

Zatim je predviđen izbor predsednika, zamenika predsednika i rukovodstva stranke.

Skupštini prisustvuje 3.690 delegata, od ukupno 4.000.

Skupština SNS održava se iza zatvorenih vrata, a na njoj će, prema dnevnom redu, biti razmatrana i usvojena i politička načela te stranke, koja su u petak predstavili Ana Brnabić, Siniša Mali i Aleksandar Šapić.

Politički program SNS, odnosno načela političkog delovanja imaju 10 tačaka koje se odnose na stalno jačanje ukupne društvene stabilnosti Srbije, samostalnost zemlje, vođenje spoljne politike, odnosno politike izgradnje prijateljstva sa susedima i jačanja saradnje u međunarodnoj zajednici.

Načela se odnose i na ekonomiju, zatim demografski oporavak zemlje, obrazovanje kao temelj ubrzanog napretka i razvoja Srbije, očuvanje srpske kulture, jezika i identiteta, nultu toleranciju prema organizovanom kriminalu i korupciji, čistu i zdravu Srbiju i razvoj kulture političkog dijaloga u društvu.

Više odbora Srpske napredne stranke do sada je predložilo da na čelu stranke ostane Aleksandar Vučić.

Pristalice SNS ispred hale su istakle transparent na kome piše "Vučić za predsednika".

U poslepodnevnim satima SNS će održati i svečanu akademiju povodom 13 godina od osnivanja stranke.