Prva nacionalna platforma "Čuvam te" za prevenciju nasilja nad decom

|   Info
Današnjim potpisivanjem Protokola o pružanju međusektorskih usluga posredstvom prve nacionalne platforme "Čuvam te", koja se bavi prevencijom nasilja nad decom, ta platforma biće dodatno unapređena, saopšteno je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.
Foto: FoNet/Zoran Mrđa

 

Izvor: FoNet

Na plaformi do sada ima oko 30.000 registrovanih korisnika, među kojima je 4.800 učenika, 1.700 roditelja i čak 23.000 nastavnika, rekao je direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihajlo Jovanović.

Kako je objasnio, trenutna platforma sadrži informativi i edukativni deo, a pristup je besplatan na internet stranici cuvamte.gov.rs.

"Podaci platforme su smešteni u držanom data centru i garantujemo bezbednost podataka", istakao je Jovanović.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević napomenula je da je potpisivanjem Protokola država pokazala da ima nulti stepen tolerancije na bilo koji vid nasilja.

Prema njenim rečima, zadatak svih je da čuvaju decu i da ona ne moraju da brinu, jer ima ko će to raditi za njih i kome mogu da se obrate ako su izloženi nasilju.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić kazao je da bez kontinuiranog rada na sprečavanju nasilja, pre svega u školama, danas ne bi bilo ni te značajne platforme.

Foto: FoNet/Zoran Mrđa