Ilić: Krivicu snosi menadžment javnih preduzeća, a ne rudari ili Ministarstvo

|   Info
Uvozimo ogromne količine struje zbog problema koji su nastali u našem elektro-energetskom sistemu, izazvanim lošim rukovođenjem, nedovoljnim investicijama i neadekvatnim planiranjem, a sve drugo je zamena teza i prebacivanje odgovornosti na Ministarstvo rudarstva i energetike, izjavio je danas za TV Prva pomoćnik resorne ministarke Zoran Ilić.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet, TV Prva

Ilić je istakao da krivicu za probleme u elektro-energetskom sistemu snosi isključivo menadžment javnih preduzeća, a ne rudari ili Ministarstvo i dodao da "nije Zorana Mihajlović kopala ugalj, nije ona gorela blato, nije izazvala požar na bloku", saopštilo je to ministarstvo.

Ocenio je da Ministarstvo napadaju zbog toga što je na njegovom čelu Zorana Mihajlović, koja, kako je naveo, govori istinu i koja se bori za razvoj čitavog energetskog sektora.

"Ministarstvo sprovodi politiku koja će stvoriti uslove da uz proizvodnju iz uglja, razvijamo i kapacitete koji koriste druge, obnovljive izvore, i ne treba da bežimo ni od razgovora o nuklearnoj energiji", istakao je Ilić.

"Moramo da idemo ka dekarbonizaciji i karbonskoj neutralnosti i to je proces koji će trajati godinama, ništa se neće desiti preko noći, kao što je i kolaps koji se dogodio posledica nečega što se nije rešavalo dugi niz godina i biće potrebno nekoliko godina da se u potpunosti dovede u red čitav sistem", ocenio je Ilić.

Ponovio je da se cena električne energije za domaćinstva neće menjati, kao i da je država obezbedila dovoljne količine električne i toplotne energije i za građane i za privredu.

Foto: printscreen TV Prva