Mali: Srbija, Austrija i Mađarska će za oko dve nedelje potpisati Sporazum

|   Info
Ministar finansija Siniša Mali, koji je danas predsedavao trilateralnim sastankom na temu efikasnog upravljanja procesima migracija, najavio je u pisanoj izjavi da će Srbija, Austrija i Mađarska za oko dve nedelje potpisati Sporazum o zajedničkom delovanju tri zemlje i ubrzanom rešavanju svih izazova u vezi sa migracijom.
Foto: FoNet/Milica Vučković

 

Izvor: FoNet

Mali je na sastanku srpske, austrijske i mađarske delegacije u Palati Srbija rekao da je ideja da se formira zajednički tim na tehničkom nivou, koji će usaglasiti tekst sporazuma, stoji u saopštenju prosleđenom posle sastanka.

On je, kako je navedeno, rekao i da će Srbija, u najvećoj meri, usklađivati vizne režime sa Evropskom unijom do kraja godine.

Istakao je da je važno da tri zemlje učesnice današnjeg sastanka, koje su na migrantskoj ruti, tesno sarađuju, efikasno deluju i brzo razmenjuju informacije.

Sastanku su, kao deo srpske delegacije, prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ministar odbrane Nebojša Stefanović i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić.

Delegaciju Mađarske predvodio je ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto, a delegaciju Austrije savezni ministar za evropske i međunarodne poslove Aleksander Šalenberg i savezni ministar unutrašnjih poslova Austrije Gerhart Кarner.