Tehnička oprema za 20 gerontoloških centara

|   Info
Na inicijativu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, za 20 gerontoloških centara obezbeđena je tehnička oprema u vidu smart televizora i tablet uređaja, kako bi se korisnicima olakšala komunikacija sa svojim porodicama, koja je ograničena zbog epidemije kovid 19, saopštilo je danas Ministarstvo.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Inicijativa Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja realizovana je uz podršku Generalnog sekretarijata Vlade Srbije i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Кisić Tepavčević je, na video konferenciji sa predstavnicima i korisnicima tih ustanova, istakla da su korisnici tokom epidemije kovid-19 pokazali veliku odgovornost i razumevanje za preventivne mere koje se, radi očuvanja njihovog zdravlja, primenjuju u ustanovama.

"Velika ste nam inspiracija, u ovo teško vreme pokazali ste nam kako treba da se ponašamo", rekla je Кisić Tepavčević i dodala da je cilj da svi gerontološki centri u Srbiji budu opremljeni tehničkom opremom koja će olakšati komunikaciju korisnika sa najmilijima.

To je, kako je navela, jedan od načina da korisnici i zaposleni prevaziđu ovaj težak period.

Pomoćnik generalnog sekretara Vlade Srbije Danijel Nikolić rekao je da je inicijativa Кisić Tepavčević realizovana u rekordnom roku i da će biti nastavljena kako bi sve takve ustanove bile opremljene odgovarajućom tehničkom opremom, što će omogućiti bolji kvalitet života korisnika.

Stalna predstavnica UNDP u Srbiji Fransin Pikap rekla je da je za tu organizaciju bilo veliko zadovoljstvo da učestvuje u realizaciji ove inicijative, a posebno što je pronađen način da se pomogne onima koji su najugroženiji u epidemiji.

Smart televizore i tablet uređaje dobili su gerontološki centri u Aleksincu, Apatinu, Blacu, Brusu, Vršcu, Doljevcu, Prokuplju, Кnjaževcu, Prokuplju, Mataruškoj Banji, Beogradu, Novom Sadu, Кragujevcu, Rumi, Zrenjaninu, Surdulici, Кučevu, Nišu, Ljuboviji i Užicu.