Devojke koje menjaju sve(t) 2

|   Život
Kancelarija za mlade Grada Niša u saradnji sa Sigurnom kućom za žene i decu žrtve porodičnog nasilja organizuje konferenciju "Devojke koje menjaju sve(t) 2".
Foto: Kancelarija za mlade Grada Niša - promo

 

Osnovni cilj konferencije je osnaživanje mladih dama da istraju u izazovima, kao i skretanje pažnje na prisutne probleme, poručuju organizatori koji dodaju da im je želja da javnosti predstave uspešne devojke, koje svojim rezultatima čine ponosnim građane Niša i Srbije.

U okviru konferencije održaće se dva panela i mini sajam gde će biti predstavljeni unikatni proizvodi koje prave članice Udruženja za negovanje tradicije “Višnja”.

“U okviru prvog panela govoriće uspešne mlade dame iz raznih oblasti o svom putu do uspeha, preprekama koje su prevazišle da postignu svoje ciljeve, motivaciji i podršci. Svoja iskustva u okviru ovog panela podeliće sa prisutnima: Jelena Milošević, jedna od najboljih studentkinja Medicinskog fakulteta u Nišu i prva dobitnica nagrade ‘Dr Miodrag Lazić’, Mila Pužić, dirigent, profesor u Muzičkoj školi u Nišu i organizator brojnih muzičkih festivala, Natalija Milićević, mlada preduzetnica, osnivač restorana brzne hrane ‘Rižoto Bar’ i suosnivač start up kompanije ‘Go Digital’, Jovana Ilić, aktivistkinja i jedna od osnivača organizacije ‘5 minuta za tebe’ i Iva Petrović, mlada Nišlijka koja se nalazi na prvom mestu svetske rang liste u tekvondou u kategoriji kadetkinja”, najavili su organizatori.

U okviru drugog panela direktorka Sigurne kuće u Nišu, Sonja Šćekić i psiholog Sigurne kuće u Nišu, Maja Todorović govoriće o ekonomskom osnaživanju žena, mladima i njihovim partnerskim vezama i obrascima afektivne vezanosti.

Konferencija “Devojke koje menjaju sve(t) 2”, održava se u utorak, 5. jula od 12.00h u Sali Oficirskog doma u Nišu. Ulaz na događaj je slobodan, uz prethodnu prijavu na mejl adresu: kzm.nis@gmail.com