Sirene za uzbunu na severu Kosova

|   Info
Pripadnici Kosovske policije okružili su danas pre podne zgrade opština Zubin Potok, Zvečan i Leposavić, nakon čega su se oglasile sirene za uzbunu, objavili su portal Kosovo onlajn i RTS.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, KoSSev, RTS, Kosovo onlajn

Sirene za uzbunu oglasile su se i u Severnoj Mitrovici, a u Leposaviću nema signala mobilne telefonije.

Srbi iz tih gradova, vidno uznemireni ovim dešavanjima, počeli su da se okupljaju oko zgrada opština, a u neposredoj blizini nalaze se u pripadnici i džipovi Kfora i Euleksa, navodi Kosovo onlajn.

Kako javlja RTS, na ulazima u zgrade okupljeno je na desetine Srba, zaposlenih u privremenim organima tih opština.

Dolazak specijalaca policije pratio je zvuk sirena u Leposaviću, Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, koje žitelji tih sredina aktiviraju za alarmiranje na opasnost.

Izvori RTS u Zubinom Potoku navode kako specijalci nameravaju da na zgradu opštine u kojoj je i Privremeni opštinski organ Vlade Srbije "istaknu zastavu plavo žute boje koja simbolizuje državnost na Kosovu".

Sve se događa kada je većina zaposlenih u privremenim organima i drugim institucijama na putu za Beograd, radi prisustva skupu na koji ih je pozvao predsednik Srbijem objavio je portal RTS.

U isto vreme kada su se začule sirene, u pojedinim delovima Kosovske Mitrovice, uključujući i redakciju portala KoSSev, nestala je struja.

Taj portal navodi da je otežano funkcionišu internet  i telefonske linije.

Niko se od zvaničnika za sada ne oglašava niti odgovara na telefonske pozive u vezi sa najnovijim dešavanjima na severu Kosova, navodi KoSSev.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar