Italijan u Zvezdinom stručnom štabu

|   Sport
Novi trener golmana crveno-belih je Pjer Luiđi Brivio, nekadašnji saradnik u fudbalskoj akademiji Intera. U Zvezdu dolazi kao želja Dejana Stankovića.
Foto: FK Crvena zvezda

 

Crvena zvezda je stručni štab pojačala fudbalskim trenerom iz Italije Pjerluiđijem Briviom, koji će raditi sa golmanima crveno-belih.

Brivio se Zvezdi zvanično pridružio na svoj 51. rođendan. Tokom karijere stasavao je kao golman u Atalanti, Vićenci, Đenovi, Napoliju i drugim timovima sa Apeninskog poluostrva. Igračku karijeru je završio pre deset godina. Ima licencu za trenere golmana, a u ovoj oblasti bio je angažovan u timovima Monce, fudbalskoj akademiji Intera i drugim ekipama u Italiji.

Zadovoljstvo njegovim dolaskom izrazio je sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela, koji je novog člana u stručnom štabu Dejana Stankovića opisao kao stručnjaka koji će doprineti daljem uspešnom radu.

"Od kako je Dušan Gašić napustio klub, trener Dejan Stanković je želeo da dovede Brivija. Sada smo to konačno uspeli da realizujemo. U međuvremenu je Bojan Jorgačević, koji radi u Omladinskoj školi a ima i svoju školu,  vodio treninge i veoma smo zadovoljni kako je odradio posao. Dolaskom Brivija kompletiran je stručni štab i verujemo da će nastaviti sa uspešnim radom", rekao je Mrkela.

Brivija je već prvog dana u klubu dočekala i torta, zbog rođendana.