"Jazz in the Garden" u Botaničkoj bašti "Jevremovac"

|   Život
Festival Jazz in the Garden, koji će ove godine okupiti više od 80 muzičara iz Srbije i sveta, biće održan 1. i 2. jula u Botaničkoj bašti "Jevremovac", saopšteno je danas.
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet

Na više scena u prostoru Botaničke bašte tokom dva dana biće održano 14 koncerata.

Jedna od atrakcija je dobitnik BBC priznanja za najboljeg mladog džez muzičara Velike Britanije 2018. godine, saksofonista Xhosa Cole, koji dolazi prvi put u Beograd.

Virtuozni bubnjar i perkusionista iz Brazil Claudio Infante biće deo bossa nova koncerta pevačice Amalie Baraone koja će predstaviti svoj četvrti studijski album "Everyday A Little Love" u društvu još četvorice vanserijskih muzičara iz regiona: Vasila Hadžimanova, Petra Čulibrka, Kirila Kuzmanova i Milana Pavkovića.

Poseban kuriozitet predstavlja program spremljen samo za ovogodišnje izdanje Jazz in the Garden, gde će nastupiti džez muzičari: Sanja Marković, Maks Kočetov, Ivan Radivojević, Milena Jančurić i Uglješa Novaković, a njima će se pridružiti i virtuozni italijanski gitarista Alberto Parmigani.

Veliko finale predstaviće koncert slovenačkog pijaniste i pevača Uroša Perića koji će u pratnji Big Band RTS izvesti velike hitove Reja Čarlsa.

Okosnicu programa čine odabrani predstavnici aktuelne srpske džez scene: Vasil Hadžimanov Band, Drumbooty, Fish in Oil, Bojan Cvetković Quratet, Dušan Petrović Band, Funkstatic Coalition i Ming.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar