Jelena Žarić Kovačević najpričljivija južnjakinja u parlamentu, PUPS-ovac Stošić najćutljiviji

|   Info
U 2018. godini najaktivniji sa juga Srbije u nacionalnom parlamentu bili su poslanica SNS Jelena Žarić Kovačević sa 93 obraćanja i Goran Ćirić iz DS sa 73. Na začelju po aktivnostima na sednicama skupštine su Fatmir Hasani iz PDD, koji je govorio tek 6 puta i Hadži Milorad Stošić iz PUPS sa 3.
Foto: FoNet

Izvor: Južne vesti
   


Srpski parlament poprište je suvislih i nesuvislih debata, rasprava, svađa i retoričkih obračuna, a prošle godine takva atmosfera je i pojačana u najvišem zakonodavnom domu Srbije. Svoj doprinos tome dali su i 21 poslanik i poslanica sa juga Srbije.

Aktivnost srpskih parlamentaraca prati sajt otvoreniparlament.rs i računa koliko puta su poslanici “rabili” mikrofon obraćajući se po replikama, amandmanima, zakonima, povredama poslovnika i poslaničkim pitanjima.

Poslanici sa juga Srbije bili su aktivniji u 2018. godini u odnosu na prethodnu. Svi poslanici sa juga Srbije bili su za govornicom u Narodnoj skupštini, njih 21 zajedno imali su ukupno 814 obraćanja što je u proseku 39 obraćanja po poslaniku - navodi se na sajtu Otvorenog parlamenta.

Ko su “pričalice”, a ko “ćutolozi”?

Dvanaestoro poslanika sa juga bilo je iznad proseka, a devetoro ispod. U Otvorenom parlamentu izračunali su da je prosek 39 obraćanja godišnje.

Najmanje se u parlamentu 2018. godine čuo poslanik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Hadži Milorad Stošić, samo 3. Jednocifreni su i Fatmir Hasani iz Partije demokratskog delovanja i Ivica Tončev iz Socijalističke partije Srbije.

Najveći napredak ostvario je poslanik SNS iz Vranja Slaviša Bulatović, koga do aprila kao da i nije bilo u parlamentu - 0 obraćanja, a godinu je završio sa 31.

Najaktivnija na listi je Jelena Žarić Kovačević, niška poslanika naprednjaka, koja se 93 puta obraćala najvišem predstavništvu građana Srbije. Skupštinski mikrofon koristi za razne teme, između ostalog, i za pohvale direktoru niškog Doma zdravlja. Ona je 18. po aktivnosti od svih 250 poslanika.

Kovačevičevu prati šef poslaničke grupe DS i bivši gradonačelnik Niša Goran Ćirić sa 73 obraćanja, pa zatim slede Svrljižanin Milija Miletić iz Ujedinjene seljačke stranke sa 71, Ljubica Mrdaković Todorović iz SNS sa 66, pa sledi, takođe naprednjakinja Olivera Pešić. Kompletnu listu možete pogledati na sajtu mojposlanik.rs.

 

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.