Kako će izgledati evropski fudbal posle kovid-19?

|   Sport
Astronomske cifre koje su poslednjih godina dostignute u transferima nisu više realne, rekao je sportski direktor Juventusa Fabio Patriči koji veruje da klubovi jednostavno neće imati novca da otkupljuju ugovore u vrednostima koje su se do sada merile čak i u stotinama miliona evra. Ekipe će više razmenjivati igrače i evropski fudbal će po tome podsećati na današnju NBA ligu, zaključio je italijanski stručnjak.
Foto: Youtube

 

Fudbal je pogođen finansijskim problemima zbog pandemije korona virusa, koja je uticala na prekid skoro svih takmičenja i nanela velike gubitke čak i najbogatijim klubovima.

Izvesno je da fudbal više neće biti isti, čak i kada prođe kriza sa kovid-19. Kako će izgledati budućnost najvažnije sporedne stvari na svetu za sada nije jasno, a svoju viziju izneo je i sportski direktor Juventusa Fabio Patriči.

Bivši italijanski fudbaler, a sada šef struke u ekipi iz Torina smatra da će evropski fudbal u narednim sezonama podsećati na NBA ligu. Astronomske cifre koje su poslednjih godina dostignute u transferima nisu više realne, rekao je Patriči koji veruje da klubovi jednostavno neće imati novca da otkupljuju ugovore u vrednostima koje su se do sada merila čak i u stotinama miliona evra.

Rešenje će biti u čestoj promeni igrača u jednom timu i u kraćim ugovorima, vizionarski je zaključio italijanski fudbalski stručnjak. On je podsetio i da u NBA imaju precizan pravilnik o platama igrača i da je sasvim moguće da će se slično uvesti i u slučaju evropskih fudbalskih liga.

Jednostavno, klubovi će više razmenjivati fudbalere, što je prednost za one koji do sada možda i nisu bili najbogatiji, ali jesu među finansijski stabilnijima, kao što su oni iz nemačke Bundeslige, zaključio je Fabio Patriči.