Krenuli iz Čačka na more pa ostavljeni na sred puta

|   Info
Dva autobusa puna putnika za Grčku, večeras su ispražnjena u Kragujevcu i Kraljevu, a „nesuđeni“ turisti prepušteni su da se sami snalaze i vrate kućama.
Foto: televizija Kopernikus

Kako navodi portal Morava info, za manje od sat vremena od kako su krenuli na letovanje, vlasnik čačanske agencije „Jazz Travel“ obavestio je vozače da se letovanje otkazuje.

Kako su tom portalu rekli razočarani putnici koji su na put krenuli iz Čačka, sve je bilo u najboljem redu do Kragujevca, kada je vozač zaustavio autobus i šokiranim turistima saopštio da se njihovo letovanje otkazuje.

„Bez ikakvog daljeg objašnjenja ostavljeni smo jednostavno u Kragujevcu da se snalazimo kako znamo i umemo. Zakazano vreme polaska bilo je u 20 sati, ali smo stigli samo do Kragujevca. U isto vreme, kako smo čuli, drugi autobus, takođe pun turista iz nekoliko drugih gradova, posle sat vremena vožnje na isti način je zaustavljen u Kraljevu i njima je takođe rečeno isto što i nama – da je letovanje otkazano. O svemu smo obavestili policiju, a turističku inspekciju možemo obavestiti tek ujutro – ispričali su ogorčeni putnici, dodajući da je svako od njih unapred uplatio „Jazz Travelu“ celokupan iznos aranžmana u Grčkoj.

Kako saznaje portla Morava info iz nezvaničnih izvora, vlasnik „Jazz Travela“ je odmah, pošto je vozačima autobusa koji su trebali da prevezu „nesuđene“ turiste saopštio da završe vožnju i putnike isprate iz vozila, sam otišao u policiju.

Po nezvaničnim saznanjima, razlog za iznenadno otkazivanje ovog aranžmana je dug koji vlasnik ove agencije nije izmirio prema grčkim domaćinima, pa je odlučio da otkaže letovanje ovoj grupi putnika pre nego što stignu do Grčke i ne dožive veće neprijatnosti.

Podsetimo, od početka letnje sezone čak dve velike turističke agencije imale su problema sa aranžmanima, zbog finansijskih dugovanja, zbog čega su brojnim turistima otkazani aranžmani.

Izvor: Morava info, B92

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar