Krivična prijava zbog krađe blaga iz Skupštine

|   Info
Skupština Srbije podnela tužilaštvu krivičnu prijavu protiv nepoznatih osoba zbog krađe slika, skulptura i mobilijara iz zdanja u noći petooktobarskih promena.
foto: Fonet

 

Izvor: Tanjug

Predsednica Skupštine Maja Gojković objasnila je za "Novosti" da je ponošenje prijave njena gradjanska i nacionalna dužnost. "U pitanju su značajna umetnička dela koja pripadaju građanima i moraju biti pronađena i vraćena", naglasila je Gojković.

Prema njenim rečima, za krađu u zakonodavnom domu dosad niko nije odgovarao.

"U parlament su tokom juna vraćene tri fotelje. Komadi nameštaja pronađeni su tokom jedne policijske racije u Kaludjerici, na sajtu 'Kupujem-prodajem', ali i u Sokobanji", podsetila je Gojković.

Kako navode "Novosti", podnošenje krivične prijave zapravo je poslednji pokušaj da se vrati barem deo od 55 slika, ali i na desetine komada nameštaja, koliko od 5. oktobra 2000. nedostaje iz bogate skupštinske riznice, kao i da se odgvoorni za pljačku privedu pravdi.

List napominje da je, ipak, to samo delić onoga što nedostaje iz parlamentarne postavke, koja je pre petooktobarskih promena brojala 156 umetničkih dela.