Makedonsko književno veče na Filozofskom fakultetu u Nišu

|   Život
Udruženje građana makedonske nacionalne manjine Nišavskog okruga „Vardar” Niš, u saradnji sa Filozofskim fakultetom u Nišu i Nacionalnim savetom Makedonaca u Srbiji organizuje i realizuje “Makedonsko književno veče”.
Foto: televizija Kopernikus

 

Književno veče će se održati u utorak 6.6.2023. god. u 18:00 časova, na Filozofskom fakultetu, u velikoj sali broj 434, najavljeno je iz Udruženja Makedonaca „Vardar“ Niš.   

Književno veče se organizuje povodom 36. godina postojanja lektorata za makedonski jezik na Filozofskom fakultetu u Nišu i Dana makedonskog jezika.

Na književnoj večeri učestvovaće profesorka sa Filozofskog fakulteta u Nišu Danijela Kostadinović, lektor makedonskog jezika na Filozofskom fakultetu u Nišu Monika Ilkova, profesor Ozren Simjanovski direktor Novinsko izdavačke ustanove “Makedonski informativni centar” Pančevo, strani makedonista profesorka Nadežda Lainović Stojanović i predsednik Udruženja Makedonaca “Vardar” Niš Blage Petruševski.

U umetničkom delu nastupiće profesorka Anita Ferlež Eraković, učenica Dana Zdravković iz OŠ Karađorđe u G. Matejevcu i studenti sa Filozofskog fakulteta u Nišu.

U toku večeri profesorka Nadežda Lainović Stojanović, Udruženju Makedonaca “Vardar” Niš i Filozofskom fakultetu doniraće knjige na makedonskom jeziku, koje su joj ostale u zaostavštinu od svog pokojnog supruga profesora Miroljuba Stojanovića, koji je bio član Društva pisaca Makedonije, počasni profesor Univerziteta Kiril i Metodija u Skoplju, predavao je makedonsku i srpsku književnost 20-tog veka i autor mnogih naučnih radova i nosilac brojnih priznanja.
                                                                                     

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar