Međunarodni konkurs za ekološke filmove

|   Život
Centar za unapređenje životne sredine (CUZS) otvorio je međunarodni konkurs za takmičarske filmove koji će biti prikazani na 13. Međunarodnom festivalu zelene kulture "Green Fest" od 21. do 25. novembra 2022. godine, saopšteno je danas.
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet

Na konkurs se mogu prijaviti filmovi koji se bave temama prirode i biodiverziteta, klimatskih promena, vazduha i voda, otpada od hrane, održive mode, cirkularne ekonomije i inovacija, održivog razvoja proizvedeni nakon 1. januara 2019. godine, a prijavljivanje je otvoreno za četiri kategorije: kratki film, film srednjeg metra, dugometražni i animirani film.

Informacije o konkursu dostupne su na zvaničnoj stranici festivala – www.greenfest.rs, a rok za prijavu na konkurs je 15. jul.

Međunarodni festival zelene kulture “GREEN FEST” je najveća "zelena" manifestacija u regionu jugoistočne Evrope koja se održava svake godine. Tokom prethodnih 12 godina, na konkurse za takmičarske filmove je stiglo oko 6700 filmova sa svih kontinenata.

Ovogodišnjii, 13. Međunarodni festival zelene kulture “Grin Fest” realizuje Centar za unapređenje životne sredine uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, Fondacije Hajnrih Bel, Evropske klimatske fondacije i brojnih partnera.