Monodrama "Dejt" Sandre Silađev 22. juna na Letnjoj pozornici

|   Život
"Ni u najluđim snovima nisam imala zakazano sedamdeseto igranje moje monodrame 'Dejt' za jun 2022. godine na toj istoj niškoj Letnjoj pozornic", poručila je Sandra Silađev.
Foto: Sandra Silađev - promo

 

“Bila je 2002.godina i profesor Ejdus je poslao nas par studenata glume na 37. Niški filmski festival. Bilo nas je petoro. Sećam se da smo tamo imali radionice glume kod profesorke i glumice iz Holandije i da smo se smejali jer nam je engleski bio traljav ali smo se trudili da bar gluma ne bude traljava. Sećam se da su nam klinci ispred hotela stalno trazili autograme i da nam je to bilo čudno, a onda smo ukapirali da traže autograme svakoj osobi koja nosi akreditaciju oko vrata. Sećam se da smo istraživali Niš i danju i noću i da smo  snimali budalaštine kamerom i od toga pokušali da napravimo neki komični dokumentarac koji je na kraju propao”, priseća se Sandra Silađev.

“Sećam se da je bila premijera filma ‘Zona Zamfirova’ i da smo se nekako uvukli na neka super mesta. Tvrđava je sijala, Niš je bio pun strasti, mi smo bili puni nade i nisam ni slutila  da će moj prvi film ‘Taksi Bluz’ da se prikazuje na istom mestu 17 godina kasnije. Ni u najluđim snovima nisam imala zakazano sedamdeseto igranje moje monodrame ‘Dejt’ za jun 2022. godine na toj istoj niškoj Letnjoj pozornici. Vidimo se“, poručila je glumica na svom Instagram profilu.

Glavni lik monodrame Olivera čeka. Koga i šta? Da li će saznati rezultate svojih zdravstvenih nalaza?  Hoće li otkriti koji je smisao braka i zaklinjanja na večnu ljubav? Kako Olivera tretira majčinstvo i tumači položaj žene u današnjem društvu? Da li će shvatiti zašto je dužina haljine i visina štikle obrnuto proporcionalna jačini morala? Hoće li saznati da li su kafići prilagođeni potrebama osoba sa invaliditetom? Da li je svet sigurno mesto za tinejdžerke? Da li je bolje biti plaćena ili neplaćena domaćica? Kako samohrana majka u isto vreme i doji bebu i ide na posao? Ova pitanja su teme monodrame "Dejt".

“Kada smo izbrojali sve nastupe od premijere ispostavilo se da će nastup na Niškoj tvrđavi biti tačno 70. igranje od premijere. Interesovanje je odlično i sve ukazuje na to da će pozornica biti puna i da nas očekuje veče puno smeha“ navode organizatori i dodaju da predstava nije namenjena mlađima od 18 godina.

Monodrama glumice Sandre Silađev “Dejt“ biće izvedana 22. juna na Letnjoj pozornici u Nišu od 21h.