MUP: Obradović i huligani nasrnuli na policajce

|   Info
MUP saopštio da je nekolicina huligana predvođena jednim od lidera SzS Boškom Obradovićem napala pripadnike policije na uglu ulica kralja Milana i kneza Miloša.
Foto: FoNet

"Oni su fizički nasrnuli na pripadnike policije i pokušavaju da ih udare kamionom i probiju kordon", naveo je MUP, a prenosi b92

Ministarstvo unutrašnjih poslova najoštrije osuđuje napad na policijske službenike koji rade svoj posao i brinu o očuvanju javnog reda i mira.

Demonstranti predvođeni Boškom Obradovićem uleteli su u kordon žandarmerije na uglu Kneza Miloša i Srpskih vladara.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najoštrije je osudio današnji fizički napad na pripadnike policije i pozvao na hitno procesuiraje i kažnjavanje odgovornih.

"Najoštrije osuđujem fizički napad na pripadnike MUP-a od strane lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa, Boška Obradovića i njihovih sledbenika", istakao je Stefanović.

On je ocenio skandaloznim i nedopustivim to što Đilas i Obradović pokušavaju da svoju politiku sprovode fizičkim napadima na policijske službenike.

"Pozivam sve državne organe da bez odlaganja procesuiraju i kazne sve one koji su danas napali policijske službenike", istakao je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović demantuje tvrdnje da je policija upotrebila suzavac protiv demonstranata.

"Apsolutna je laž i izmišljotina da je policija u bilo kom trenutku, tokom protesta, upotrebila suzavac", rekao je Stefanović za Tanjug.

Ministar navodi da su pojedini, nasilni, demonstranti prskali sprejevima policajce, a jedan je, kaže ministar, pretio i nožem pripadnicima policije

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar