Na šta će penzioneri potrošiti 100 eura

|   Život
Penzioneri i primaoci novčane socijalne pomoći su automatski prijavljeni za dobijanje jednokratne novčane pomoći od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti. Mi smo zavirili u Udruženje penzionera na kratko i pitali predsednicu ovog Udruženja, na šta će penzioneri potrošiti ovu novčanu pomoć.

Jednokratna novčana pomoć od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti namenjena je svim državaljanima Srbije sa aktivnim prebivalištem na teritoriji Srbije koji su na da

n 24. april 2020. godine bili punoletni. Ovu pomoć će automatski dobiti penzioneri i korisnici novčane socijalne pomoći. Na šta će najpre potrošiti novac naši najstariji sugrađani, pitali smo predsednicu Udruženja penzionera Starog grada, Snežanu Nenu Šantić.

 

Međutim, predsednica ovog Udruženja ističe da su penzioneri i dalje u strahu od Korona virusa i da retko ko od njih sada razmišlja o odlasku na more. Zato će druga mera Vlade Srbije, koja se odnosi na dodelu vaučera za letovanje u Srbiji, biti odlična zamena i manje rizična od ideje da se leto provede negde van granica naše zemlje.

 

Penzioner koji ne želi da koristi ovu pomoć, može da je donira u humanitarne svrhe.

Državljani Republike Srbije koji su stariji od 65 godina, a nisu penzioneri, takođe moraju da se prijave ako žele da im se isplati novčana pomoć. Isplata za građane koji su se prethodno prijavili počeće najkasnije 1. juna 2020. godine.

Novinar: Ivana Damnjanović