Niški kajakaši ubedljivo najbolji na državnom prvenstvu

|   Sport
Niški kajakaši nastavili su sa dominacijom u svim kategorijama i na poslednjem državnom prvenstvu, koje se proteklog vikenda organizovalo na stazi "Buk Grmčić" kod Kraljeva.
Foto: KKK Gusar/Zoran Jevtić

 

U organizaciji Kajakaškog Saveza Srbije priređeno je državno prvenstvo u slalomu na divljim vodama za sve kategorije.

Miloš Jevtić, predstavnik Kajak i kanu kluba Gusar iz Niša petu godinu zaredom osvojio je zlato. Srebro je pripalo takođe kajakašu Gusara Marku Đorđeviću kome je ovo prva seniorska godina, dok je iskusni Dušan Stojković zauzeo odlično četvrto mesto. Dobre rezultate imali su i Marko Kesić (8. mesto) i Vuk Stamenkovic (11. mesto).

U kategoriji kanua Aleksandar Janjić se okitio srebrnom medaljom. U timskim voznjama ekipa Gusar 1 (Jevtic M/Đordjević/Stoiljković) zauzela je prvo mesto, a ekipa Gusar 2 (Jevtić A./Kesić/Stamenković) okitila se bronzom.

U juniorskoj konkurenciji Andrija Jevtić u prvoj godini takmičenja u ovom uzrastu osvojio je zlatnu medalju, a Petar Radojković kao junior obezbedio je sebi bronzu. U kategoriji kadeta Petar Radojković zauzeo je drugo mesto, dok je Lazar Cvetković u kanuu uzeo zlato, takođe u kadetskoj konkurenciji.

"Rukovodstvo kluba ističe da je veoma zadovoljno postignutim rezultatima, ali da se ništa manje nije ni očekivalo, imajući u vidu da već poslednjih sedam godina nikome ne ustupamo zlata u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, a i Marko i Miloš dobrim rezultatima na izbornim trkama za reprezentaciju Srbije ne dozvoljavaju konkurenciji postizanje norme, tako da su oni već drugu godinu jedini seniorski reprezentativci Srbije", navodi se u saopštenju iz Kajak i kanu gluba Gusar.

Juniorski prvak Andrija Jevtić gostovao je u sportskoj emisiji Timeout na televiziji Kopernikus.