Novi uspesi mladih niških tenisera

|   Sport
Nade našeg tenisa, Anja Stanković i Nikola Živković nastavljaju sa uspesima na domaćim i međunarodnim turnirima.
Foto: Teniska akademija Živković/Marjan Cvetković

 

Nakon prve singl titule u Nišu, osvojenog dubla na Tennis Europe turniru u Sofiji, predstavnik Teniske akademije Živković iz Niša Nikola Jović stigao je do još jedne međunarodne titule. On je u Nikšiću, gde se igralo srpsko finale, bio bolji od Todora Vukomanovića sa 2:0 (6/4, 6/1).

Nakon ove pobede Nikola je na deobi šestog mesta rang liste za završni juniorski masters koji će se igrati u Monte Karlu. Masters će okupiti osam najboljih tenisera nakon serije turnira i na programu je u oktobru.

Sa sjajnim partijama nastavila je i Anja Stanković. Niška teniserka je uspela da osvoji seniorski turnir iz serije TSS tour koji se igrao na terenima Akademije Živković. Anja je juniorka, ali je na ovom takmičenju bila bolja od iskusnijih i starijih protivnica. U finalu je pobedila Miu Ristić, teniserku iz Bora. Rezultat je bio 2:1 (7/6, 1/6, 6/3).

Ona se nakon ove pobede priključila reprezentaciji Srbije do 16 godina i u narednim danima će igrati u Rumuniji na kvalifikacijama za Ekipno prvenstvo Evrope.

Izveštava Nikola Šipovac