O'Brajan: Osnivanje ZSO je od ključnog značaja

|   Info
Pomoćnik državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za evropska i evroazijska pitanja Džejms O'Brajan izjavio je danas da međunarodna politika prema srpskoj zajednici na Kosovu počiva na ispunjenju obećanja i osnivanja Zajednice srpskih opština (ZSO).
Foto: buducnostsrbijeav

 

Izvor: FoNet

Kosovo je obećalo da će sprovesti obavezu osnivanja ZSO i to je od ključnog značaja da Srbi shvate kakav će im biti život. Ako postoji zabrintost da međunarodna zajednica ne ispunjava svoju obavezu, mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da ispunimo obećanje i sebi i drugima, rekao je O'Brajan.

Pomoćnik državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za evropska i evroazijska pitanja Džejms O'Brajan izjavio je danas da je kao mladi advokat radio na istraživanju zločina u Srebrenici, kada je tom timu partner bila Vlada Srbije, a cilj je da i sada to bude rezultat - da postoji partnerstvo sa Srbijom i da se svi suoče sa istinom.

Bio sam mladi advokat, radio na istraživanju ratnih zločina i bio sam deo prvog tima koji su istraživali ubistva u Srebrenici. To je zločin, ali mnogi počinioci su bili u istražnom postupku i osuđeni, rekao je O'Brajan na konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Tada su nam snage Vlade Srbije garantovale bezbednost i tada su predstavnici UN bili sa nama dok smo tražili istinu. To radimo i danas, a moramo da se suočimo sa istinom. Bili smo tada partneri i sada treba da budemo, rekao je on.

Vučić je, govoreći o rezoluciji u Srebrenici, rekao da je posebno zabrinuti jer zna kako će ona poremetiti odnose u regionu.

To je doneto kao odluka jednog naroda protiv drugog unutar same Bosne i Hercegovine, ukazao je Vučić.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar