Očišćeno 150 tona otpada

|   Info
U Kraljevu je završen projekat tokom kojeg je za samo nekoliko meseci uklonjeno 150 tona otpada, saopštilo je danas Ministarstvo zaštite životne sredine.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Resorni ministar Goran Trivan zajedno sa predstavnicima grada Kraljeva i gradonačelnikom Predragom Terzićem obišao je pogone preduzeća "Magnohrom" u Kraljevu, povodom završenog projekta zbrinjavanja tzv. istorijskog otpada.

Trivan izrazio je zadovoljstvo "zbog uspešno sprovedenog postupka uklanjanja otpada iz kruga ovog preduzeća koji predstavlja ozbiljan i složen posao, a što je primer i put i drugim preduzećima sa nezbrinutim zaostalim otpadom", saopštilo je Ministarstvo.

Ukazujući da je čišćenje Srbije od istorijskog otpada jedno od ključnih pitanja uređenja životne sredine u Srbiji, Trivan je naglasio da je to istovremeno i civilizacijsko pitanje razvoja i uređenosti jednog društva.

On je naglasio je da će, usvajanjem evropskih standarda životne sredine u Srbiji, svi privredni subjekti morati da ih sprovode, jer u suprotnom neće moći da prodaju svoje proizvode na tržištu.

"Ovo je početak tih aktivnosti. U Srbiji ima više od stotinu ovakvih lokacija, i mi ćemo ih sve postepeno očistiti, kako od opasnog otpada, tako i od istorijskog otpada. Ovde je očišćeno 150 tona otpada, ali mi ćemo nastaviti sa drugim važnim projektima", naglasio je Trivan.

On je, kako se navodi u saopštenju, pozvao na zajedničko angažovanje svih građana i loklanih zajednica u zaštiti životne sredine, "kako bi Srbija bila čistija i lepša".

 

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar