Odalović: Srbija je spremna za dijalog

|   Info
Ako je uslov Prištine da Srbija prizna Kosovo, o čemu onda pregovaramo, upitao je danas generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović.
Foto: Fonet

 

Izvor: Fonet

On smatra da će dijalog sada početi malo ozbiljnije da se odvija i da je Srbija spremna za to.

Priština je ta koja očigledno nema jasne signale kako da vodi dijalog. Neka oni to urede, vrata su otvorena za razgovor, samo treba da definišu platformu i usaglase unutrašnje stavove, rekao je Odalović za N1.

Beograd je taj koji hoće da se poštuje ono što je dogovoreno. Zajednica srpskih opština je važan preduslov, jer je obaveza koja pet godina nije ispunjena, izjavio je Odalović.

Ako je uslov Prištine da Srbija prizna Kosovo, o čemu pregovaramo, zašto je proces započet, da normalizujemo odnose, dodao je Odalović i napomenuo da je „prosta stvar“ da Priština kaže šta je uradila.

Ja sam sad rekao šta je Srbija uradila, neka kažu jednu radnju, jedno činjenje. Oni i dalje stoje na istoj poziciji, ocenio je on.

Odalović ističe da mu je žao što Evropska komisija nije napravila analizu i rekla šta je urađeno, a šta nije.

Naša crvena linija će biti da nećemo priznati Kosovo, njihova je da priznamo Kosovo. Nema kompromisa ako se tako postavi, rekao je Odalović.

Prema njegovoj oceni, Srbija je „prvi put razgovarala sama sa sobom oko Kosova“.

Imamo određene okvire i izaći ćemo sa platformom. Razgovara se, ali je izvesno da je priznanje nezavisnosti isključena mogućnost, o tome nema šta da se razgovara, rekao je Odalović

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar