Održan sastanak FECC-a u Rakovici

|   Info
Danas je u prostorijama Opštine Rakovica održan sastanak Federacije evropskih karnevalskih gradova Srbije kojim je predsedavao novi predsednik i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.
Foto: gradleskovac.org

 

Na sastanku je usvojen izveštaj sa izborne skupštine Federacije evropskih karnevalskih gradova Srbije.

Takođe, raspravljalo se o viziji i predlogu daljih aktivnosti Federacije. Izneti su brojni predlozi kako bi se unapredio rad Federacije, poboljšala promocija i podigao kvalitet karnevala u Srbiji.

Osim toga na sastanku se govorilo i o pripremama za nastup srpske Federacije na konferenciji Evropskih karnevalskih gradova koji će se u junu održati u Turskoj.

Ispred Rakovice sastanku su prisustvovali i članovi Borda Federacije evropskih karnevalskih gradova Srbije Snežana Predojević, Bojan Bogdanović, Aleksandar Vasović i Verica Miletić.

Federacija evropskih karnevalskih gradova (FECC) je jedna od najvećih manifestacionih organizacija u Evropi i svetu sa više od 600 članica. Prvi karneval u Rakovici je održan 2013. godine kada je Rakovica primljena u Federaciju evropskih karnevalskih gradova.

Predsednik Federacije evropskih karnevalskih gradova Srbije dr Goran Cvetanović ovom prilikom istakao je da u Srbiji trenutno 9 gradova organizuje karnevale i da se nastoji da ih u narednom periodu bude više.

„Kako bismo unapredili prisustvo u javnosti i u kontinuitetu povećavali kvalitet srpskih karnevala, neophodno je unaprediti njihovu “vidljivost”. U tom cilju bismo uredili savremeni promotivni material, i dugo najavljivani sajt. Neprekidno ćemo, dovođenjem atraktivnih grupa iz inostranstva težiti podizanju kvaliteta, takođe ćemo koristiti iskustva drugih u organizaciji, potom organizovati radionice za izradu maski i alegorijskih vozila.

Potencijalne učesnike treba privlačiti na različite načine, a pored našeg tradicionalnog gostoljublja, treba ih motivisati i nekim sitnim poklonima npr. bedževima, broševima, privescima. FECC Srbije bi morao, poput drugih nacionalnih udruženja, da ima jedinstveni, a jeftin suvenir. Zaslužnim pojedincima iz zemlje i inostranstva bi se dodeljivale i memorijalne medalje ili plakete. Njihova količina bi bila ograničena za svaku godinu, a dodeljivale bi se po kriterijumima koje utvrdimo“ rekao je Cvetanović u svom izlaganju na današnjem sastanku.

Foto: gradleskovac.org

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar