Opozicija bojkotuje "vladinu" sednicu kosovskog parlamenta

|   Info
Sednica kosovskog parlamenta na kojoj je premijer Ramuš Haradinaj predstavio sastav pregovaračkog tima za dijalog sa Beogradom počela je sa sat i po zakašnjenja. Nisu prisutni poslanici najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova, izuzev Teute Rugove. Na sednici nema ni poslanika Samoopredeljenja. RTK je javila da sednici prisustvuju i tri poslanika Srpske liste.
Foto: FoNet

 

Izvor: Tanjug, RTS

Predsednik parlamenta Kadri Veselji je rekao da će poslanici odmah glasati bez rasprave o vladinom predlogu.

Haradinaj je najavio da poslanici većine neće prisustvovati vanrednoj sednici parlamenta koja je sazvana na zahtev opozicije, a na kojoj se očekuje glasanje o rezoluciji.

"Kako da vladajuće partije prisustvuju sednici koju je sazvala opozicija, kada opozicija ne učestvuje na sednici koju je sazvala vlada", rekao je Haradinaj i konstatovao: "Imamo krizu na Kosovu".

Haradinaj je još jednom ponovio da neće biti podele Kosova i novih granica ili razmena teritorija sa Srbijom, prenosi portal Koha.

Opozicija smatra da je Haradinaj odlučio da formira pregovarački tim za dijalog sa Beogradom kako bi sprečio donošenje najavljene rezolucije koja bi Tačiju ograničila prostor za dogovor u nastavku dijaloga.

Upućeni kažu da nije za očekivati da će, ako strane ostanu pri svojim stavovima, biti bilo kakvog pomaka u verifikaciji vladinog tima za dijalog i usvajanja predloga rezolucije opozicije o nastavku dijaloga sa Beogradom, uoči susreta Aleksandra Vučića i Hašima Tačija, 7. septembra u Briselu.

 

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar