Optimizam pred revanš, Savo Milošević govorio otvoreno o odnosu države i UEFA (video)

|   Sport
"Pored toga što se osećamo kao paštorčad u našoj državi, imamo isti odnos i tretman i od strane Uefe. Ekipe koje dođu na naš stadion osećaju se kao kod kuće. I što se tiče atmosfere i što se tiče suđenja i što se tiče svega. Verujte da je u takvim uslovima teško raditi. Ne znamo kako smo uopšte još takmičarski živi. Dobili smo prvu utakmicu, imamo još revanš", bez ustručavanja je rekao Savo Milošević.
Foto: FK Partizan

 

Nakon prve utakmice sa Moldeom, a pred revanš u Norveškoj, optimizam vlada u timu Partizana. Nemanja Miletić je ocenio da ekipa može da bude zadovoljna pobedom, ali ne i igrom, koja će se, kako veruje, promeniti na bolje u drugom susretu.

"Pobedom možemo da budemo zadovoljni, ali ne i igrom, pogotovo u prvom poluvremenu. Neke stvari nismo ispoštovali koje nam je trener Milošević i primili smo baš zbog toga gol. U drugom delu pokazali smo karakter i okrenuli rezultat. Ništa nije gotovo, predstoji nam velika bitka", rekao je Miletić.

Pred ekipom Partizana je teška revanš utakmica, a pored kvaliteta protivnika, crno-beli moraju da brinu i o tome kako će se prilagoditi terenu sa veštačkom travom.

"Molde je dobar tim, znaju šta rade i kako stoje, biće teško tamo. Nada poslednja umire, nadamo se da ćemo odigrati dobro", poručio je Miletić i posebno apostrofirao značaj podrške dece rečima da su "najlepši navijači i da su svi igrači bili na ivici suza kad su ih videli", smatra Miletić.

Najveći utisak šefa stručnog štaba Save Miloševića ostavila su deca, koja su na sjajan način pružila podršku ekipi.

"Bio sam fokusiran na utakmicu i prvo poluvreme sam bio dobro iznerviran. Od našeg izlaska na teren deca su poslala fenomenalnu energiju. Velika zahvalnost svoj deci koja su došla iz raznih krajeva. Dali su sve od sebe. Na klupi pred početak utakmice komentarisali smo kamo sreće da ih ima 25 hiljada, pa bi moja priča sa početka bila drugačija", izjavio je trener Savo Milošević.

Milošević se osvrnuo i na kaznu UEFA, koja je Partizan kaznila suspenzijom stadiona, osim za pomenutu decu iz škole fudbala.

"U izuzetno teškim uslovima radimo i videli ste večeras koliko energija koja je falila sa tribina može da utiče pozitivno ili negativno. Nekada je jako teško kada se na terenu osećate usamljeno i tu jedino vidim opravdanje za moje momke. Pored toga što se osećamo kao paštorčad u našoj državi, imamo isti odnos i tretman i od strane Uefe. Ekipe koje dođu na naš stadion osećaju se kao kod kuće. I što se tiče atmosfere i što se tiče suđenja i što se tiče svega. Verujte da je u takvim uslovima teško raditi. Ne znamo kako smo uopšte još takmičarski živi. Dobili smo prvu utakmicu, imamo još revanš", kaže Milošević.

Druga utakmica Moldea i Partizana igraće se u četvrtak 29. avgusta od 19 sati na stadionu Aker u Norveškoj.