Oslabljeni Partizan dočekuje Cedevita Olimpiju (video)

|   Sport
Trener Vlado Šćepanović podseća da derbi kola sa Cedevita Olimpijom dočekuju u nepovoljnoj situaciji, pre svega zato što u timu neće biti neki od najvažnijih košarkaša. Uoči četvrte runde regionalnog košarkaškog takmičenja Partizan ima jednu pobedu i dva poraza. Odgovornost za slabe rezultate trener je preuzeo na sebe, uz poruku da su igrači već dovoljno pod pritiskom. Meč u Hali sportova "Ranko Žeravica" igra se u nedelju od 17 sati.
Foto: KK Partizan / Dragana Stjepanović

 

U četvrtom kolu regionalne košarkaške lige Partizan dočekuje ekipu Cedevita Olimpije. Meč se igra u nedelju uveče u dvorani "Ranko Žeravica", a uoči ovog duela crno-beli tim se ne može pohvaliti previše dobrim rezultatima od početka sezone u ABA ligi.

Trener Vlado Šćepanović podseća da derbi kola sa Cedevita Olimpijom dočekuju u nepovoljnoj situaciji, pre svega zato što u timu neće biti neki od najvažnijih košarkaša.

"Igramo protiv ekipe koja je u boljoj situaciji od nas. Kad imate dva igrača iz prve petorke van tima, jednog najboljeg napadača (Jaramaz) i najboljeg odbrambenog igrača (Mozli), jasno je u kakvoj situaciji dočekujemo derbi. Cedevita je u ovom trenutku kvalitetnija, ima veći fond igrača, u boljoj je formi. To ne znači ništa, imam momke koji su već pokazali karakter, učiniće to i u nedelju. Stojim uz njih, Partizan u kakvom god sastavu da igra ide na pobedu", kaže Šćepanović.

 

 

Uoči četvrte runde regionalnog košarkaškog takmičenja Partizan ima jednu pobedu i dva poraza. Odgovornost za slabe rezultate trener je preuzeo na sebe, uz poruku da su igrači već dovoljno pod pritiskom:

"Partizan nikad nema pravo na kiks. Ceo život sam pod pritiskom, navikao sam, ali se vidi da utiče na igrače, zato pokušavam da ih oslobodim tako što neosnovani pritisak prihvatam na sebe. Kiks na početku je bio Borac, dok je Budućnost skuplja, kvalitetnija i bolja ekipa od nas. Izgubili smo nesrećno. Ti porazi nisu rezultat loše igre. Desili su se. Prošle sezone smo dobili 15 utakmica u poslednjim minutima ili sekundama. Tu hipoteku ne smemo da nosimo na narednim mečevima", kaže trener Partizana.

Meč u Hali sportova "Ranko Žeravica" igra se u nedelju od 17 sati.

 

 

Foto: KK Partizan / Dragana Stjepanović