Partnerski u održivom razvoju

|   Info
Uprotrebom recikliranog kartona za kutijice u koje pakuje 80 odsto proizvoda, kompanija Hemofarm je tokom prošle godine sačuvala oko 16.000 stabala, potrošnju vode je smanjila za 34 radna dana, a struje za 40 radnih dana, rečeno je danas na predstavljanju Izveštaja o održivom razvoju Hemofarma za 2017. godinu.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Hemoram je predstavio 6. po redu Izveštaj, pod nazivom "Da se bolje razumemo i gledamo svet istim očima".

Istakavši da Hemofarm proizvodi trećinu lekova na tržištu Srbije, generalni direktor kompanije i potpredsednik Štada grupe Ronald Zeliger izjavio je da se iz godine u godinu širi infrastruktura i obaraju rekorde proizvodnje, uz brigu o životnoj sredini.

Foto: FoNet

Prema njegovim rečima, i uz povećanje proizvodnje kompanija je uspela da smanji utrošak energenata.

Predočio je pet ciljeva: kvalitetno obrazovanje, dobro zdravlje, dostojanstven rad i ekonosmki rast i inovacije, ali i odgovorna proizvodnja i potrošnja.

Zeliger je poručio da bi i ostale kompanije trebalo da slede taj primer i da svi treba da sarađuju sa državom na važnom zadatku očuvanja okoline.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan rekao je da Srbija pokušava ambiciozno da ide u zaštiti sredine, ali još nije spremna za velike korake.

Na pregovaračkom Poglavlju 27 o životnoj sredini vredno radimo i prva mišljenja Evropske komsije su odlična, rekao je on.

Učimo na greškama, svojim i tuđim, ako istrajemo biće mnogo lakše da čitav put pređemo bez komplikacija. Verujem da je ključ u mudrosti i kompetentnosti, rekao Trivan i podvukao da je Hemofarm primer kako Srbija napreduje zahvaljujući stranim kompanijama.

Zahvalio se i zamolio rukovodstvo Hemofarma da sve više radi na očuvanju sredine u Srbiji i poručio: Želim da Srbija izgleda kako vi izgledate!

Direktorka korporativnih poslova i komunikacija u Hemofarmu Sanda Savić ukazala je da kompanija posebnu pažnju posvećuje osnaživanju žena i ocenila da bez učešća žena nema održivog razvoja.

Partnerska ruka koju Hemofarm pruža državi i društvu Srbije oberučke je prihvaćena, osećamo se više kao partneri države i hajde i ostalima da pomognemo da gledaju svet našim očima, rekla je Savić i upozorila da neće biti planete ako ne usvojimo principe održivog razvoja.

Prema njenim rečima, Hemofarm spada u 20 odsto energetski efikasnih postrojenja u svetu i u svojoj strategiji održivog razvoja u Srbiji želi da podigne svest stanovništva o 17 ciljeva UN održivog razvoja.

Na prezentaciji je rečeno da je Hemofarm prošle godine pristupio Globalnom dogovoru Ujedinjenih nacija.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar