Petrušev okončao dramu u Železniku

|   Sport
Izabranici Vlade Jovanovića slavili su posle produžetka, velike drame u Železniku i jednog od najboljih mečeva u aktuelnoj sezoni regionalnog takmičenja.
Foto: aba-liga.com/FMP

Košarkaši Mege odneli su pobedu nad FMP-a rezultatom 92:91 u meču 12. kola ABA lige. Izabranici Vlade Jovanovića slavili su posle produžetka, velike drame u Železniku i jednog od najboljih mečeva u aktuelnoj sezoni regionalnog takmičenja.  

Bio je to meč pun preokreta. Pogotovu u drugom poluvremenu, gde je FMP u dva navrata imao dvocifrenu prednost i Mega je oba puta uspela da stigne, čak i da ima napad za pobedu u regularnom delu meča.

Dodatnih pet minuta FMP je ponovo otvorio sa 9:0, ali ni to mu nije bilo dovoljno. Usledio je odgovor Mege u vidu nepogrešivog šuta za tri poena, a meč je prelomio Filip Petrušev trojkom o tablu, što je bio njegov 25 poen na utakmici. U pobedničkoj ekipi istako se i Simonivić sa 17 poena. 

Na drugoj stani briljirao je Čović, koji je upisao 26 poena i 10 asistencija, dok su  Đorđević i Nenadić imali po 20 poena.

Ovo je FMP-u šesti vezani poraz u sezoni, dok je Mega upisala deveti trijumf i ostala je samo na tri poraza.