Pojačanja stigla u niški Radnički

|   Sport
Fudbalski tim Radničkog pojačan je za četiri nova igrača. Uoči odlaska na pripreme u ekipu iz Niša stigli su Boris Varga, Petar Mičin, Stefan Marjanović i Nikola Andrić. Istovremeno, otkupljen je i ugovor Stefana Cvetkovića, koji je u prvom delu sezone bio na pozajmici iz letonske Rige.
Foto: televizija Kopernikus

 

Varga ima 29 godina, igrao je u defanzivi jermenskog Pjunika.

"Radujem se dolasku u Niš i Radnički, ovo je veliki klub sa dugom tradicijom i uvek visokim ambicijama. Na početku smo priprema i ima dovoljno vremena da trener Lalatović uklopi ekipu za nastavak takmičenja. Ne sumnjam da ćemo pružati mnogo bolje partije u prolećnom delu sezone, ekipa ima odlične pojedinace koji će tek pokazati svoje kvalitete", poručio je Varga na promociji.

24-godišnji Mićin je bio velika želja šefa stručnog štaba, Nenada Lalatovića, sa kojim je veoma uspešno sarađivao u Čukaričkom pre nekoliko sezona. U Radnički dolazi iz Napretka.

"Poznajem dobro način rada Nenada Lalatovića i njegovog tima i očekujem da ponovimo uspehe koje smo imali u Čukaričkom. Tu je dosta kvalitetnih igrača mojih godina sa kojima sam odrastao i ranije nastupao, siguran sam da na proleće stižu i rezultati kakve klub i ovaj sastav zaslužuju. Na nama je da se na pripremama u Turskoj dobro uigramo i u finišu sezone budemo pravi", rekao je Mićin.

28-godišnji Stefan Marjanović igra na poziciji štopera i zadnjeg veznog igrača a u klub stiže iz Kolubare.

"Poziv Nenada Lalatovića i Ace Jovanovića se ne odbija. Čim sam saznao da sam na radaru Radničkog, nije bilo dileme šta je sledeći korak u mojoj karijeri. Raduje me što sam postao član kluba i daću sve od sebe da ukazano poverenje maksimalno opravdam na terenu. Očekuju nas pripreme u Turskoj i nastavak sezone u kojoj Radnički tek treba da pokaže svoju pravu snagu", kaže Marjanović.

Iskusnog Nikolu Andrića koji ima 30 godina, trener Radničkog odlično poznaje. Sarađivali su u tri različite ekipe, a u Niš dolazi iz Banjalučkog Borca.

"Važno je što smo oformili ekipu pre puta u Tursku, kako bi se što bolje uigrali za nastavak takmičenja. Odlično poznajem ovaj stručni štab i nove saigrače, ostaje da ozbiljno odradimo pripreme i budemo maksimalno spremni od prvog kola u prolećnom delu sezone", rekao je Andrić.

Radnički je na zimskim pripremama u Turskoj od četvrtka. Planirano je da se tokom boravka u odmaralištu Belek kraj Antalije odigra šest kontrolnih utakmica, kako bi se ekipa što bolje uigrala i spremna dočekala nastavak prvenstva i utakmicu sa ekipom Mladosti iz Lučana na stadionu Čair, koja je zakazana za 4. februar.

Foto: televizija Kopernikus