POTVRĐEN PRVI SLUČAJ ZARAŽEN VIRUSOM COVID-19 NA TERITORIJI OPŠTINE ŠID

|   Šid

Štab za vanredne situacije opštine Šid obaveštava građane opštine Šid da je potvrđen prvi slučaj zaražen virusom COVID-19 i to A.B.(35) medicinska sestra zaposlena na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici sa prebivalištem u Šidu u ulici Matije Gupca.

Komandant Štaba za vanredne situacije opštine Šid Zoran Semenović ističe da i pored svih mera zaštite i upozorenja koje Štab sprovodi svaki dan, i samodiscipline naših sugrađana nevidljivi neprijatelj nam je zadao podmukli udarac na mesto koje najviše boli preko medicinskog radnika.

Štab za vanredne situacije opštine Šid poziva građane opštine Šid da ostanu kod svojih kuća, da se pridržavaju mera koje je propisala Vlada Republike Srbije, a Štab će zajedno sa volonterima još jače i odlučnije da uđe u borbu sa potencijalnom opasnošću od širenja zaraze korona virusom na teritoriji šidske opštine.

Molimo sve građane koji su bili u kontaktu sa A.B. pozitivnom na COVID-19 da se prijave nadležnom Domu zdravlja u Šidu.

Svako nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, širenje lažnih ili nepotpunih informacija biće sankcionisano kao krivično delo iz člana 248. Krivičnog zakona.