Požari buktali Šumadijom

|   Info
Vatrogasno-spasilačka brigada (VSB) Kragujevac u oktobru se uglavnom borila sa požarima na otvorenom izazvanim paljenjem niskog rastinja, strništa i biljnih ostataka, a nadležni upozoravaju da je situacija alarmantna i upućuju ozbiljan apel građanima da se ponašaju odgovorno i konačno prekinu sa ovom opasnom praksom.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Komandant VSB Kragujevac Nenad Milošević izjavio je da tokom oktobra nije bilo sela i zaseoka u Šumadiji u kome nije bilo požara na otvorenom, od onih koji su zahvatili nekoliko ari, pa do nekoliko desetina hektara.

Paljenje strništa, biljnih ostataka i niskog rastinja je veoma opasna praksa koja može izazvati tragične posledice, poput onih prilikom lančanog sudara na autoputu.

Ništa bezopasnija nije ni ugroženost objekata koji se mogu naći na putu nekontrolisanog plamena, pa samim tim i ljudskih života, rekao je Milošević, portalu InfoKG.

On je uputio ozbiljan apel građanima da se savesnije i odgovornije ponašaju, jer, iako nemaju lošu nameru, ishod njihovog nemara može biti tragičan.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar