Poznato zašto u reprezentaciji nema Grujića, selektor pozvao na jedinstvo (video)

|   Sport
"Kod selektora Radomira Antića je postojalo zajedništvo, zajedno sa narodom i medijima. Slično je bilo kod Siniše Mihajlovića, a onda se u nekom periodu izgubila harmonija. Sada hoćemo da je vratimo", kaže selektor Ljubiša Tumbaković
Foto: YouTube printscreen

 

Mnoge navijače reprezentacije Srbije iznenadilo je da na spisku nacionalnog tima ponovo nema Marka Grujića, a selektor Tumbaković potrudio se i da objasni ovu svoju odluku.

Strateg koji će u septembarskom delu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo debitovati na mestu selektora objasnio je da stručni štab prati više od 60 igrača koji su uvek u najužem izboru i da je svakako među njima i Grujić. On je 23-godišnjeg fudbalera Herte opisao kao budućnost reprezentacije, a kao razlog zbog kojeg nije pozvan za predstojeće dve utakmice naveo je veće iskustvo onih koji su se našli na spisku.

"Sve što radim, kao i uvek, je u dogovoru sa stručnim štabom. Napravili smo grupa igrača, ali se prati njih 60. Grujić po kvalitetu i godinama je budućost srpskog fudbala. Prvo okupljanje je logicno da se opredelimo za iskusniju grupu, sa stažom u reprezentaciju. Ispred njega je vreme, biće prostora za Grujića", rekao je Tumbaković.

Iako je tek dva meseca na mestu selektora fudbalske reprezentacije Srbije, Ljubiša Tumbaković je obišao veliki broj naših fudbalera, ali je priznao i da još nije stigao da razgovara sa Grujićem, što će sigurno učiniti u narednom periodu.

"Tek sam dva meseca selektor i fizički nisam uspeo da obiđem sve. Bio je i Grujić na spisku, isto kao Veljković, ali moraju da budu strpljivi", kaže selektor.

Tumbaković je situaciju u kojoj se nalazi naša reprezentacija u kvalifikacijama opisao kao dosta ozbiljnu, ali je istotvremeno istakao i da su stvari pod kontrolom i da je za uspeh i plasman na Evropsko prvenstvo najvažnije vratiti zajedništvo u nacionalni tim:

"Kod selektora Radomira Antića je postojalo zajedništvo, zajedno sa narodom i medijima. Slično je bilo kod Siniše Mihajlovića, a onda se u nekom periodu izgubila harmonija. Sada hoćemo da je vratimo."

 

 

 

Foto: Fudbalski savez Srbije