Festival "Dani komedije" u Jagodini: "Tartif" po ukusu žirija, publika izabrala "Neki to vole vruće"

|   Info
Nagrade će biti uručene u ponedeljak, 27. marta na svečanosti u sali Kulturnog centra u Jagodini, sa početkom u 20 sati. Posle toga, u čast nagrađenih biće izvedena predstava "Terapija" Regionalnog pozorišta iz Novog Pazara
Foto: TV Kopernikus

 

Stručni žiri 49. Pozorišnog festivala „Dani komedije“, koji su činili Željko Jovanović, Borka Golubović Trebješanin i Dragan Petrović, proglasio je predstavu „Tartif“, koja je nastala koprodukciji Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, najboljom na ovogodišnjem festivalu. Njoj će biti uručena nagrada koja nosi ime Mije Aleksića.

Najkomičnijom predstavom po ocenama publike proglašena je predstava Narodnog pozorišta u Nišu „Neki to vole vruće“. Njoj je uručena nagrada „Miodrag Petrović Čkalja“, a od publike je dobila visoku ocenu 4,93.

Žiri je odlučio da statuete „Ćuran“ za najbolja glumačka ostvarenja dobiju Mladen Andrejević za ulogu Čezarea u predstavi „Sitnice koje život znače“, a koja je nastala u zajedničkoj produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu, Beo art-a i Centra za kulturu Tivat. Zatim, Hana Selimović za ulogu Virdžinije u predstavi „Čista kuća“ Ateljea 212. Među njima je i Uroš Milojević za ulogu Džerija u predstavi „Neki to vole vruće“ Narodnog pozorišta Niš.

Nagrada „Nikola Milić“ za najbolju epizodnu ulogu odlazi u ruke Danice Grubački za ulogu Marijane u predstavi „Tartif“, koja je nastala koprodukciji Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Kada su u pitanju nagrade za najboljeg mladog glumca i glumicu, u muškoj konkurenciji trijumfovao je Stevan Vuković za ulogu Stefana u predstavi „Bladi mun“ Crnogorskog narodnog pozorišta, dok u ženskoj Jeleni Trkulji za ulogu Helen Habard u predstavi „Ubistvo u Orijent ekspresu“, Pozorišta „Boško Buha“ Beograd.

Nagrada za najbolju režiju pripala je posthumno Igoru Vuku Torbici za predstavu „Tartif“, a predstava „Ubistvo u Orijent ekspresu“ proglašena najboljom u kategorijama kostimografije i scenografije. Za kostime, nagrada će pripasti Marini Medenici, a za scenografiju Vesni Popović.

Nagrade će biti uručene u ponedeljak, 27. marta na svečanosti u sali Kulturnog centra u Jagodini, sa početkom u 20 sati. Posle toga, u čast nagrađenih biće izvedena predstava "Terapija" Regionalnog pozorišta iz Novog Pazara

D.M.
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar