Mali: Sporazum sa MMF-om će biti produžen još na najmanje dve godine

|   Info
Ministar finanasija Siniša Mali najavio je da će sporazum sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), koji ističe krajem godine, biti produžen na najmanje dve godine, saopštilo je danas Ministarstvo finansija.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet

Mali je posle sastanka sa sa direktorkom MMF Kristalinom Georgijevom u Vašingtonu, na kojem je učestvovala i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, rekao da sporazum sa MMF ističe krajem ove godine i da je na sastanku "dogovoreno da će biti produžen, još na najmanje dve godine".

On je ocenio da Srbija time pokazuje da je spremna da nastavi reforme, što je i poruka građanima Srbije, ali i poruka investitorima koji treba da dođu u Srbiju.

Mali je naveo da je Kristalina Georgijeva pohvalila sprovedene reforme u Srbiji istakavši da je Srbija, zahvaljujući ekonomskim rezultatima i reformama, zaslužila mesto na kom je sada.

Delegacija Srbije, koju čine Mali i Jorgovanka Tabaković, sa svojim saradnicima, učestvovala je na Prolećnom zasedanju MMF i Grupacije Svetske banke, koje se održavalo od 15. do 20. aprila u Vašingtonu.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar