Prijava za tačkmičenje SICEF Hakaton #8

|   Život
Osmi po redu SICEF Hakaton biće održan od 4. do 6. novembra 2022. godine na Elektronskom fakultetu u Nišu i Naučno-Tehnološkom Parku u Nišu.
Foto: SICEF promo

 

U pitanju je dvadesetčetvoročasovno takmičenje u programiranju, u kome učestvuje osam timova od po četiri člana. Takmičari se prijavljuju preko aplikacije koja je objavljena na sajtu Hakatona, mesec dana pre takmičenja. Jedini uslov je da takmičari budu student ili diplomirani student do 29. godine života. Potrebno je da prijave zadovolje kriterijume žirija, nakon čega će kandidatima biti javljeno da li su izabrani da se takmiče na osmom po redu Hakatonu, najavili su organizatori i dodali da su dobrodošli i takmičari iz inostranstva kojima će smeštaj biti obezbeđen.

Tema Hakaton-a biće poznata neposredno pred sam početak takmičenja, dok su se kao teme prethodnih godina našle aplikacije za pomoć izbeglicama, poboljšanje uslova studiranja, doprinos sprečavanju širenja covid-19. Zadatak svakog tima je da osmisli aplikaciju u lično izabranoj tehnologiji, koja odgovara zadatoj temi i predstavi je stručnom žiriju. Žiri čine profesori Elektronskog fakulteta i predstavnici sponzora, a za prva tri plasirana tima su obezbeđene vredne nagrade.

“Na Hakatonu takmičarima je pored preko potrebnog interneta I prostora za rad, obezbeđena hrana tokom celog trajanja takmičenja, kao i Soba za zabavu (Fun Room) kako bi se odmorili i dobili nove ideje”, najavili su organizatori.

Glavni organizator Hakatona - SICEF (Studentski Inovacioni centar Elektronskog fakulteta u Nišu) je organizacija koja je formirana da bi doprinela studiranju i usavršavanju studenata tehničkih fakulteta i popularizovala struku inženjera.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane takmičare da se prijave do 25. oktobra i steknu nova prijateljstva, znanja i iskustva.